• Tápláld az Egészséged!
  • Tápláld az Egészséged!
  • Tápláld az Egészséged!

Bemutatkozó

Schenek Ágnes vagyok, 1978-ban születtem, Tatán. Kíváncsi, érdeklődő kisgyerekként mindig a „Miértek” foglalkoztattak, és a felnőtt lét különös ajándékának tartom, hogy ez a nyitottság mindmáig velem maradt. Az eltelt évek pedig egyre inkább azt a felismerést hozták, hogy az életem valójában „belül” zajlik. Nem a képességeim, az elért sikereim vagy a kudarcaim határoznak meg, hanem a döntéseim. Ahogy fogadom az előre jutást vagy a veszteséget, ahogy önmagam felé és a világ felé fordulok.

Abban hiszek, hogy a valóságban minden létező az Isten egy arca, vagyis megnyilvánulása a végső létezőnek. Ahogy felismerjük önmagunkban ezt az azonosságot, felragyog az életünk. A világ illúzió-színpadán azonban ezt nehéz felismernünk, mert legtöbbször mindenkit azonosítunk - és mi magunk is azonosulunk - egy-egy szereppel. Egy burokkal, amit ránk vetít a környezetünk, a neveltetésünk, az anyagi helyzetünk vagy éppen a korszak, amiben élünk. 

Én magam eredetileg jogászként diplomáztam Budapesten. Kamaszként az vezérelt, hogy az igazságot képviseljem, később egyre inkább azt kerestem, hogy mi az Igazság?
Az egyetem után 4 évig külföldön, Dél-Olaszországban éltem. Megtapasztalhattam, hogy egy idegen országban, ahol senki sem ismer, csak az számít, hogy Én ki vagyok.  Minden tudás és minden szellemi út csak annyit ér, amennyit a mindennapi életben meg tudunk valósítani belőle.

Úgy éreztem, akkor tehetem a legtöbbet az emberekért, ha segítek közelebb kerülniük a valódi önmagukhoz, a belső szabadságukhoz. Természetgyógyász - fülakupunktúrás addiktológus végzettséget szereztem, ami a szenvedélybetegségek kezelését, az öngyógyító folyamatok támogatását jelenti. Végigjártam számos önismereti utat, és ma is igyekszem minél mélyebben megismerni a világot, és benne önmagamat, az emberi szellem, lélek és test működését. Hét évvel ezelőtt találkoztam a jóga útjával, ami számomra az első pillanattól kezdve az azonosság érzését ajándékozta. Nőijóga Oktató végzettséget szereztem, hogy tudásomat, tapasztalataimat és a női önismeret egy varázslatosan szép útját átadhassam másoknak is.

A világ egyre növekvő káprázata mind inkább megköveteli, hogy a dolgok valódi értékét keressük. Szellemi, lelki és fizikai értelemben egyaránt. És amennyire csak tudjuk, Igaz legyen az életünk. A gondolatainktól, az érzelmeinken, cselekedeteinken, szavainkon, mozdulatainkon át, a napi betevő ételünkig.

Ez az internetes oldal azért született, hogy gazdagítson tudással, tapasztalatokkal és új kérdésekkel, arra inspirálva, hogy tudatosan éljük az életünket, hogy merjünk lépni, választani, hibázni, változtatni, boldognak lenni!

És közben tápláljuk önmagunkat és környezetünket! 🙂

A jóízű, tiszta étel, a mozgás, az otthon melege, a békesség, a valódi tudás, a jó szó, a jókedvvel végzett munka, a mosoly, az önfeledt nevetés, a csend, a megbocsájtás és önmagunk szeretetteljes elfogadása mind-mind táplálékunk.
És az egészségünk nem a részletek kielégítő volta, az egészség maga az EGÉSZ-ség.

Számomra az Élet egy soha véget nem érő utazás kívül és belül, és hálás vagyok minden pillanatáért. Ezen az úton eddig is számtalan csodálatos embert - tudást és tapasztalatot - ismerhettem meg, akik hatottak rám, akik példájuk által közelebb vittek és visznek önmagamhoz és ezáltal az Egész-séghez. Köszönöm nekik, hogy vállalták önmagukat, hogy követték, követik az álmaikat és erre inspirálnak engem is."Egy este az öreg indián mesélni kezdett az unokájának arról a csatáról, ami minden emberben zajlik.
Azt mondta:
- Fiam, a csata két farkas között zajlik, akik mindannyiunkban ott lakoznak.
Egyikük a Rossz. A düh, irigység, sajnálat, szánalom, kapzsiság, erőszak, önsajnálat, bűntudat, harag, kisebbrendűség, hazugság, hamis büszkeség, felsőbbrendűség és az ego.
Másikuk a jó. Az öröm, béke, szeretet, remény, nyugalom, alázat, kedvesség, jóindulat, empátia, nagylelkűség, igazság, együttérzés és a hit.
Az unoka elgondolkozott egy pillanatra, majd megkérdezte nagyapját:
- És melyik farkas győz?
Az öreg indián mosolyogva válaszolt:
- Az, amelyiket eteted."

Jó utat kívánok Mindannyiunknak:

Schenek Ágnes

"Minden szeretetteli gondolat igaz.
Minden más segélykiáltás, függetlenül attól, hogy milyen formát ölt."
/ Helen Schucman /