• Tápláld az Egészséged!
  • Tápláld az Egészséged!
  • Tápláld az Egészséged!

2017. március 20-án elkezdődik a Nap éve

2017. március 20-án egy új asztrológiai korszak kezdődik, a Mars évéből (ami 1981-től kezdődően 36 évig tartott) a Nap évébe lépünk, ami egy újabb 36 éven át tartó ciklust jelent.
Ha nem is foglalkozunk az asztrológiával, azt mindenképpen érdemes végiggondolnunk, hogy szimbólumában mit hozhat számunkra ez az új korszak.

A római Mars eredetileg növényi termékenységisten, a mezők, erdők, a termés és a tavasz védnöke volt. Később általános termékenységistenné vált és a férfierőt jelképezte. Ezt a férfierőt először oltalmazóként tisztelték, később Mars isten a háború és a harc védnökévé vált.
A Nap szimbolikusan a fényt, a tisztánlátást, az éltető erőt jelképezi. A Nap fénye, melege, energiája szükséges az élethez. Ha viszont túlárad, felperzsel maga körül mindent.
A Nap jelképezi az uralkodót. Azt is, aki ellentmondást nem tűrő zsarnok és azt is, aki bölcs királyként elhozza népe számára az aranykort.

Érdemes ez előtt az újabb ciklus előtt megfogalmaznunk magunknak, hogy miként szeretnénk felhasználni a Nap energiáját az életünkben.

Mit látunk meg magunkról ebben a ránk vetülő fényben? Mihez kérünk erőt, mit szeretnénk megvalósítani, hogyan tudunk mi magunk is fényt, melegséget és éltető erőt sugározni magunk körül?

A világ eseményei nem rajtunk kívül, hanem elsősorban bennünk zajlanak, és a látható történések csak kivetülései ezeknek a belső folyamatoknak. Így megváltoztatni is képesek vagyunk azokat, saját magunkkal kezdve a sort.

„Légy te magad a változás, amit látni szeretnél a világban!”
/ Mahatma Gandhi /

Kép: David Galchutt

Még nincs hozzászólás.

Szólj hozzá a cikhez!

Muszáj lesz Belépés hozzászólást küldeni.