• Tápláld az Egészséged!
  • Tápláld az Egészséged!
  • Tápláld az Egészséged!

Céklás zöldségragu – Rózsaszínben a világ!

Íme egy színpompás, ízletes leves, amit nagyon könnyű elkészíteni.
Pár perc és máris rózsaszínben látod a világot! 🙂

Céklás zöldségragu

Céklás zöldségragu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 2  gerezd fokhagyma
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 3-4 kisebb, vagy 2 nagyobbacska cékla
  • 1 szép édesburgonya
  • fél citrom leve
  • 1 csokor friss kapor (Ha nem kapunk friss kaprot, szárítottat is használhatunk, ez esetben az édesburgonyával együtt tegyük bele a raguba!)
  • 1 dl kókusztejszín vagy más növényi tejszín (Ha fogyasztunk tejtermékeket, akkor növényi tejszín helyett 1 dl házi tejfölt is használhatunk, ez esetben a citromlét hagyjuk ki, mert a tejföl eleve savanykás!)
  • 1 db bio leveskocka (glutén- és ízfokozó mentes)
  • 1 kevés kókuszzsír
  • kb. 7 dl víz
  • só, bors és egy pici édesítés

Elkészítés:

Rózsaszínben a világ

Rózsaszínben a világ!

- A hagymákat megtisztítjuk, leöblítjük, nagyvonalúan összevágjuk és megdinszteljük a kókuszsíron. Felöntjük egy kevés vízzel és megpároljuk.
- Ha megfőttek a hagymák, turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük.
- Míg fő a hagyma megtisztítjuk a céklát és a sárgarépát. Leöblítjük és a céklát kisebb kockákra vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk. Rátesszük a hagymakrémünkre, hozzáadjuk a leveskockát vagy más szárított zöldségkeveréket és annyi vizet, ami ellepi a zöldségeket. Lassú tűzön félpuhára főzzük.
- Ha már félig, sőt majdnem megfőttek a zöldségeink, megtisztítjuk az édesburgonyát, leöblítjük, felkockázzuk és azt is a zöldségekhez adjuk. Pótoljuk az elpárolgott vizet és tovább főzzük a ragut, míg az édesburgonya is megpuhul. (Pár perc elegendő neki!)
- Ha már minden zöldségünk kellően megfőtt (például a cékla még kicsit roppanós, de az édesburgonya már vajpuha...),  akkor hozzáadjuk a raguhoz a növényi tejszínt és a citromlét, majd sóval, borssal, pici édesítéssel ízesítjük.

- Tálaláskor meghintjük finomra vágott, friss kaporral. Gyönyörködünk a színkavalkádban, majd jóízűen megesszük! 🙂

Jó étvágyat hozzá!!!

Még nincs hozzászólás.

Szólj hozzá a cikhez!

Muszáj lesz Belépés hozzászólást küldeni.