• Tápláld az Egészséged!
  • Tápláld az Egészséged!
  • Tápláld az Egészséged!

Gluténmentes, vegán “sajtos” kréker

Ropogós, sajtos, fűszeres rágcsálnivaló. Jó filmekhez és mégjobb beszélgetésekhez!
Finom, egészséges, gluténmentes és vegán! 🙂

Hozzávalók:

Pihen a tészta

- 75 gramm barna rizsliszt
- 100 gramm finomra darált mandula (esetleg mandulaliszt, a rusztikusabb fajtából)
- 3 evőkanál őrölt lenmag ( ~30 gramm)
- 3 evőkanál szezámmag (~30 gramm)
- 2 evőkanál élesztőpehely
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- kb. 1 csapott teáskanál tengei só, ízlés szerint
- 1 teáskanál szárított rozmaring (vagy más fűszer)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 100 gramm (1 dl) víz

Sütés előtt

Elkészítés:

- A lenmagot megőröljül (pl. egy elektromos kávé vagy mákdarálón) és a többi száraz hozzávalóval alaposan összekeverjük.
- Hozzáadjuk az olívaolajat és azzal is összevegyítjük.
- Beleöntjük a vizet és alaposan eldolgozzuk. Hűvös helyre tesszük.
- Bekapcsoljuk a sütőt és két szilikonos sütőpapír között kinyújtjuk a tésztánkat kb. 3 mm vastagra.
- Derelyevágóval vagy pizzaszeletelővel, esetleg késsel kis négyzetekre vágjuk a kinyújtott tésztát. (30-40 db lesz ebből a mennyiségből.)

- A kis négyzeteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Díszíthetjük szezámmaggal, mákkal vagy amivel szeretnénk! 🙂
- kb. 25-30 perc alatt 185-190 Celsius fokon aranybarnára sütjük.

Jó ropogtatást!

Jó étvágyat hozzá!

Még nincs hozzászólás.

Szólj hozzá a cikhez!

Muszáj lesz Belépés hozzászólást küldeni.