• Tápláld az Egészséged!
  • Tápláld az Egészséged!
  • Tápláld az Egészséged!

Mennyei Csokoládétorta – Gabonamentes, tejmentes, ha akarod, cukormentes. :)

Van az úgy, hogy valami pont beletalál a terveinkbe. Ez a recept olyan. Az öröm már ott elkezdődik, hogy egyszerű elkészíteni, kevés összetevője van, amik könnyen beszerezhetők. De, ami a legjobb, hogy csupacsokis, krémes, puha, "trüffeles" és nagyon finom!

 

Csokoládétorta

Hozzávalók:
- 350 gramm étcsokoládé (ha cukormentesen szeretnéd, akkor pl. paleo étcsoki)
- 350 gramm főtt, hámozott, reszelt és lecsöpögtetett cékla
(Ez kb. 3 darab. Légy erős, a cékla íze egyáltalán nem fog érződni!)
- 125 gramm kókuszzsír (vagy akinek nem gond, annak vaj)
- 50 gramm holland kakaópor (cukrozatlan)
- 75 gramm barnacukor (vagy eritrit, vagy bármi, amit szeretnél)
- 6 db tojás (közepes méretű)
- Vanília esszencia vagy 1 vaníliás cukor
- 2 csipet só
- sütőpapír, alufólia, tortaforma, tepsi

A céklákat leöblítjük és megfőzzük. (Fazékban vagy kuktában.) Kb. 3 darab cékla fogyja kiadni a kívánt mennyiséget, de érdemes többet főzni, ha már egyszer nekifogunk, legyen egy jó céklasaláta is estére! 🙂
- Ha a céklánk megfőtt, vegyük ki a vízből, hogy a színét minél jobban megőrizze. Hámozzuk meg (könnyen le lehet húzni a héját) és a kis lyukú reszelőnkön reszeljük le. Tegyük egy szűrőbe és csepegtessük le. Ezután kell kezdeni a méricskélést.
- A csokoládét gőz fölött olvasszuk meg a kókuszzsírral vagy a vajjal együtt. (Egy nagyobb lábasban némi víz, fölé kislábas benne a csoki.)
- Az olvasztott csokihoz keverjük a reszelt céklát, egy csipet sót és a vaníliát.
- Robotgéppel verjük habbá az egész tojásokat szintén egy csipet sóval. Ha már szépen kezd habosodni, öntsük hozzá a cukrot vagy az eritritet és folytassuk, amíg szép fényes habot kapunk. (Az állaga olyasmi lesz, mint a flakonos tejszínhabé.)
- A sütőt melegítsük elő 180-190 Celsius fokra. (Légkeverés nélkül!)
- Közben egy köralakú, 26 cm átmérőjű tortaforma aljába terítsünk sütőpapírt (lehetőleg szilikonost) és kapcsoljuk össze a formát. A papír körben ki fog lógni, a felesleget vágjuk le.
- A tortaformánkat kívülről vonjuk be alufóliával.

 

Sütőpapír

Becsomagolva

Tojáshab

 

 

 

 

 

- Egy nagyobb tepsibe öntsünk egy-két ujjnyi vizet, ebbe helyezzük a becsomagolt tortaformát.
- A csokis-céklás masszához öntsük hozzá a tojáshabot és alulról felfelé keverve, alaposan keverjük vele össze.
- Öntsük a kész kérmünket a tortaformába és süssük kb. 45 percig.

Krém a formában

Kihűlt a tortánk

- Ha kész, azonnal vegyük ki a becsomagolt tortaformát a vizes tepsiből, bontsuk le az alufóliát és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Óvatosan vágjuk körbe a tortánkat a forma mentén.
- Ha már szobahőmérsékletű, tegyük hűtőbe, hogy könnyen szeletelhető legyen!

Krémes, puha, nagyon csokis, igazi trüffel-torta, céklából.
Tipp: Szögletes formában is elkészíthető, sőt, akár muffinként is!

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Még nincs hozzászólás.

Szólj hozzá a cikhez!

Muszáj lesz Belépés hozzászólást küldeni.