• Tápláld az Egészséged!
  • Tápláld az Egészséged!
  • Tápláld az Egészséged!

Nyers, gluténmentes kókuszgolyó

Nyers, gluténmentes kókuszgolyó

Hozzávalók és elkészítés:

- 2 érett banánt és
- 500 gramm puha datolyát (előzőleg kimagozva!) robotgépben pürésítünk.

(Érdemes a banánokkal kezdeni a műveletet, és a banánpüréhez adni a magozott datolyát. Néhány fordulat után hagyjuk pár percig állni a gyümölcsöket a gépben, így a datolya kissé megpuhul a banánpürében és könnyebben megy majd az aprítás.)

- Ha kész a püré, tegyük át egy nagyobb tálba és
- adjunk hozzá 4-5 evőkanál kakaóport,
- egy csipet sót, pici fahéjat és
- 2 ek. kókuszolajat, majd alaposan keverjük össze.
- A krémbe szórjunk 3-4 evőkanál kókuszlisztet és ezzel is alaposan keverjük el.
- A masszából gömbölyített kis gombócokat forgassuk meg kókuszreszelékben és tálalás előtt kissé hűtsük be a kész kókuszgolyókat!

A massza inkább legyen kissé lágy, mert a kókuszliszt fokozatosan veszi fel a nedvességet és így fokozatosan lesz egy egyre szilárdabb, valamint a hűtés során a kókuszzsír is megszilárdul kissé.
Vállalkozó-kedvűek rejthetnek egy-egy szem házi rumos meggybefőttet is a kókuszgolyókba…

Kokuszgolyo_nyers_glutenmentes

Nyers, vegán kókuszgolyó

 

 

Még nincs hozzászólás.

Szólj hozzá a cikhez!

Muszáj lesz Belépés hozzászólást küldeni.