A "mentes" és az "egészséges" élelmiszerek legérzékenyebb kritikusai mindig a gyerekek. Így aztán, ha gyerekzsúrról, piknikről, kirándulásról van szó, az Anyukák törhetik a fejüket erősen. 🙂
Segítség képpen most néhány könnyen elkészíthető és magunkkal vihető finomság következik, gyerekzsúrra, piknikre, kerti vendégségre, uzsonnára vagy csak úgy! 😉
Kezdetnek egy remek Répatorta muffin glutén- és tejmentesen.
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
- 270 gramm tisztított, reszelt sárgarépa (Kislyukú reszelőt használjunk!)
- 120 gramm édesítés (Barnacukor, kókuszvirágcukor, eritrit vagy ezek vegyesen, vagy bármi..., ízlésünk és diétánk szerint.)
- 3 tanyasi tojás
- 120 gramm kókuszzsír vagy napraforgó olaj
- 90 gramm barna rizsliszt
- 90 gramm cikrokliszt
- 90 gramm darált dió
- 1 marék durvára vágott dió (kb. 70 gramm)
- 1 tk. szódabikarbóna vagy 1/2 csomag sütőpor
- Bio citrom és / vagy narancs reszelt héja összesen 2 tk.
- Őrölt fahéj, szegfűszeg, gyömbér, kardamom szabadon választva, ízlés szerint! 🙂
- Csipet só
Elkészítés:
- A cukrot az egész tojásokkal habosra keverjük.
- Felolvasztjuk a kókuszzsírt, ezt is hozzákeverjük.
- A liszteket és a szódabikarbónát összeszitáljuk a fűszerekkel és a sóval, majd belekeverjük a darált és a durvára vágott diót.
- A tojásos részt összekeverjük a lisztessel, végül hozzákeverjük a reszelt répát.
- A tésztát muffin papírral bélelt muffin sütő formákba adagoljuk és kedvünkre díszíthetjük, pl. dió darabokkal.
- 180 Celsius fokosra előmelegített sütőben, kb. 20-25 percig sütjük, légkeverés nélkül. (Minden sütő más és más, az első 15 percben ne nagyon nyitogassuk a sütő ajtót, utána már tartsuk szemmel!)
Jó étvágyat hozzá!