• Tápláld az Egészséged!
  • Tápláld az Egészséged!
  • Tápláld az Egészséged!

Gránátalmás Chia-puding, Desszert-szerelem…

A chia mag iránti szenvedélyünk tovább fokozódik! 🙂  A krémes chia pudingot ez alkalommal gránátalmával készítettem el, ami nemcsak nagyon finom, hanem meseszép is! Egy igazán romantikus gyümölcs, különleges alkalmakra vagy csak úgy...
A krémbe pedig kókusztej, alma és rebarbara került, de ízlés szerint más gyümölcsökkel is kipróbálhatod!

A chia puding csokis változatát itt találod: Csokoládés chia puding a szuperfinom szuper-reggeli.

A gránátalma a mirtuszvirágúak rendjébe tartozó cserje. Neve a latin granum (mag) szóból ered. A különleges ízű gyümölcs a héjon belül sok kis magocskából áll, melyeket édes, lédús gyümölcshús vesz körül. Szépsége évezredek óta elvarázsolja az embereket, számtalan mítosz, legenda övezi, magjai a női termékenységet szimbolizálják.

A gránátalma fa nagyságúra is megnő és akár többszáz évig él, tavasz végén színpompás virágokat hoz, gyümölcsei szeptembertől decemberig érnek. A gyümölcsök gyulladáscsökkentő hatásúak és kiváló hatással vannak a szívre és az érrendszerre.

granatalmachia-puding-1-0017

Most pedig lássuk a receptet! Hozzávalók 4 pohár pudinghoz:

  • 3 almarebarbararebarbara-0017
  • 2-3 szál rebarbara
  • 7 dl folyadék
    (pl. 1 dl kókuszkrém vízzel hígítva)
  • 1-2 karika citrom
  • édesítés (pl. stevia szirup)
  • 5 csapott evőkanál chia mag
  • 2 gránátalma

- Az almákat megmossuk, meghámozzuk, cikkekre vágjuk és a magházakat eltávolítjuk.
- A rebarbara szárakat is megmossuk, feldaraboljuk és kb. 6 dl vízzel, az almákkal és a citromkarikával puhára főzzük.
- A citromot kivesszük, és ha a kompótunk már kicsit kihűlt, összeturmixoljuk.
- Hozzáadjuk a kókuszkrémet és a chia magot, alaposan összekeverjük, ha szeretnénk, édesítjük. Kb. egy órára hűvös helyre vagy hűtőszekrénybe tesszük, ezalatt az ízek összeérnek, a chia magok pedig szépen megduzzadnak.
- A gránátalmát felbontjuk, és a magocskákat kipergetjük a belső hártyák közül. Vigyázzunk, mert könnyen ránk fröccsen az élénkpiros gyümölcslé, érdemes alkalomhoz öltözni! 🙂
- A pudingot a gránátalamával rétegezve tálaljuk, díszítjük.

Tippek:
- A kompótot más gyömölcsökből is elkészíthetjük, édesebb gyümölcsöknél utólagos édesítés nem szükséges.
- Ha citromot is teszünk a kompótba, a magokat előzőleg távolítsuk el, mert főzés közben kipogyoghatnak és ha összeturmixoljuk, kesernyés lesz a pudingunk.
- A turmixolás által a gyümölcsök gyorsabban felszívódnak, ezt inzulinrezisztens diétában vegyük figyelembe!
- A rebarbara kellemesen savanykás ízű, szénhidrát tartalma nagyon alacsony (3 gramm Ch / 100 gramm rebarbara).
- Az alma és a gránátalma Ch tartalma fajtánként eltérhet, átlagosan 15 gramm Ch-t számolhatunk 100 gramm almára és 20 gramm Ch-t 100 gramm gránátalmára.
- 100gr chia mag szénhidrát tartalma 4,5 gr.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Még nincs hozzászólás.

Szólj hozzá a cikhez!

Muszáj lesz Belépés hozzászólást küldeni.