• Tápláld az Egészséged!
  • Tápláld az Egészséged!
  • Tápláld az Egészséged!

Guacamole, a csodafinom avokádó krém

Az avokádós bejegyzésből már ismerhetjük ennek a szépséges gyümölcsnek az értékeit, most a felhasználásáról lesz szó. A legegyszerűbb, ha pici sóval és citromlével fogyasztjuk, de többféle salátát és krémet is készíthetünk belőle. Ez alkalommal egy olyan receptet választottam, amivel egy kis színt és vitamint varázsolhatunk a tányérunkra.
Ez a Guacamole, ami önmagában, de szendvicsekhez és salátákhoz is egyaránt kitűnő!

Hozzávalók:

2 szép érett avokádó
½ vöröshagyma vagy 2 szép újhagyma (a szárak nélkül)
2 szép érett paradicsom
1-2 ek. lime- vagy citromlé
só, bors
ízlés szerint fokhagyma, lilahagyma, chili vagy jalapeno paprika, korianderzöld

A megtisztított hagymát vagy az újhagymát nagyon finomra vágjuk. A paradicsomot felkockázzuk.

Az avokádó tisztítása

Az avokádó tisztítása

Az avokádót meghámozzuk, félbevágjuk és eltávolítjuk a magját.
(Ha elég érett, elegendő körbevágni és a „bőrét” szépen le is tudjuk húzni.)

Az avokádót egy villával összetörjük és hozzáadjuk a hagymát, valamint a paradicsomot. A lime vagy a citrom kifacsart levével, sóval, borssal ízesítjük.

Aki szereti, tovább fokozhatja az ízeket zúzott fokhagymával vagy finomra vágott, esetleg mozsárban összezúzott chili vagy jalapeno paprikával. 🙂

Tálalhatjuk kockára vágott paradicsommal és lilahagymával, valamint korianderzölddel.
Kiválóan illik kenyérfélékhez, de fogyaszthatjuk tortilla-val, azaz kukorica chipssel, friss zöldségekkel és salátával is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Még nincs hozzászólás.

Szólj hozzá a cikhez!

Muszáj lesz Belépés hozzászólást küldeni.