• Tápláld az Egészséged!
  • Tápláld az Egészséged!
  • Tápláld az Egészséged!

Szeretnél egy mesés előételt? Padlizsán és körte, a tökéletes páros

Szerettem volna egy friss, tavaszi előételt kitalálni, ami egyszerűen elkészíthető, ízletes, különleges és lehetőleg sonkamentes... 🙂 Íme a tökéletes páros: padlizsán és körte, vigyázat, hamarosan főétel lesz nálatok is! 😉

ÉteltársításGrillezett padlizsán körtével 1-0011

Körtés padlizsántekercs

Hozzávalók 9-10 tekercshez:

  • 2 szép, hosszúkás, nagyobbacska padlizsán
  • 3 körte
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 3 ek. kókusztejszín
  • só, bors
  • pici cukor vagy bármilyen édesítés
  • kókuszzsír, olívaolaj
  • egy kevés víz
  • 1/2 - 1 citrom leve
  • friss koriander vagy petrezselyem

Elkészítés:

ÉteltársításGrillezett padlizsán körtével 2-0021

Friss, fűszeres, tökéletes páros

- A padlizsánokat megmossuk, a szár felőli végüket levágjuk és hosszában 4-5 szép vékony (kb. 2 mm vastagságú) szeletet vágunk mind a kettőből, azaz összesen 8-10 szeletünk lesz.
- A padlizsán szeleteket mind a két oldalukon nagyon vékonyan megkenjük olívaolajjal, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
- Légkeverés nélkül, ~ 175 Celsius fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- A padlizsánok megmaradt részeit meghámozzuk, kockákra vágjuk és egy kevés kókuszzsíron pirítani kezdjük.
- Sózzuk, borsozzuk és egy csipet cukrot vagy más édesítést is adunk hozzá. Ha már kezd pirulni, egy kevés vízzel felöntjük (kb. 0,5 dl)  és puhára pároljuk. (A víz el kell, hogy párolódjon.)
- Ha elkészült hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kókusztejszínt és a citromlét és botmixerrel pürésítjük. Kóstoljuk meg, és ha úgy érezzük, még egy kis sót, citromlét vagy édesítést adhatunk hozzá.
- A körtéket megmossuk, meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk és kb. 0,5 - 1 cm-es kis kockákra vágjuk.
- Hozzákeverjük őket a padlizsánkrémhez és a megsült padlizsánszeletekre teszünk belőlük egy keveset, majd óvatosan feltekerjük.
- Ha nem fér minden töltelék a padlizsán szeletekre, külön is kínálhatjuk a tekercsek mellé.
- Friss zöldfűszerekkel, korianderrel, petrezselyemmel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Még nincs hozzászólás.

Szólj hozzá a cikhez!

Muszáj lesz Belépés hozzászólást küldeni.