• Tápláld az Egészséged!
  • Tápláld az Egészséged!
  • Tápláld az Egészséged!

Banános zabkeksz

 

Amikor a Nap kisüt, az embernek még a kedve is kikerekedik, amiből persze kihajt a kreativitás... 🙂

Zabos puszkó

Zabos keksz, puszedli, puszmók...

Ráadásul nekem egyből kirándulni támad kedvem, ahová természetesen valami könnyű finomsággal érdemes menni, hogy megpihenve befalatozhassuk!

Ahogy a bölcs háziasszony mondaná:
a jó étel lényege, hogy egyetlen tálat kell utána elmosni, pikk-pakk elkészül, sokáig eláll(na), de hamar elfogy. Na, ez éppen ilyen. Kereszteljétek át bátran, süssétek szeretetettel, fogyasszátok jóízűen! 🙂

Hozzávalók (1 tepsihez)

1 nagy vagy 2 kicsi, érett banán
50 gr édesítés (barna cukor, eritrit, rizsszirup, ahogy tetszik)
1 kis marék aszalt gyümölcs (mazsola, áfonya, egyebek)
1 kis marék mag (mogyoró, dió, napraforgómag, stb...)
75 gr kókuszzsír (vagy vaj) felolvasztva
1 csapott ek. útifűmaghéj
1 mokkás kanál szódabikarbóna (elhagyható)
őrölt fahéj
őrölt kardamom
(és / vagy más fűszer, pl. reszelt citromhéj vagy narancshéj, gyömbér, szegfűszeg…)
vanília esszencia
csipet só
150 gr zabpehely (vagy egy 250 grammos zacskó nagyobbik fele. 🙂

Elkészítés:

Zabos puszkó1

Sorakozó a sütőpapíron!

A zabpehely kivételével az összes hozzávalót egy késes robotgépben pár perc alatt krémes állagúra, aprítjuk, keverjük. Egy fakanállal beleforgatjuk a zabpelyhet és a masszából egy teáskanállal vagy kézzel kis gombócokat formázunk. A gombócokat akár el is lapíthatunk korong formájúra, így ropogósabbak lesznek.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, és 185 -190 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 20-25 perc alatt arany-barnára sütjük.

Megvárjuk, míg kihűl és jóízűen elfogyasztjuk! 🙂

Jó étvágyat hozzá!

Még nincs hozzászólás.

Szólj hozzá a cikhez!

Muszáj lesz Belépés hozzászólást küldeni.